Folders

Folders laat u snel een eenvoudig drukken of digitaal printen door TotalPrint. Vrijwel elk gewenst formaat is hierbij mogelijk, zowel in A-formaten als vierkant. En uiteraard kiest u zelf hoeveel rillen (vouwlijnen) of andere soort afwerking wij op uw folder mogen toepassen.

Formaat, papier en kleuren

Bij folders praten we over het algemeen over gevouwen flyers. De formaten die wij bij folders vaak noemen zijn vaak gesloten formaten, oftewel het formaat wanneer de folder opgevouwen is, veel gebruikte formaten hiervoor zijn A5, A4 en 99 x 210 mm (1.3e A4). Het papier dat wordt gekozen is vaak glossy MC of ongestreken wit. Glossy MC is een licht glanzende papiersoort en Ongestreken wit is een wat stevigere en mattere papiersoort. Het gebruikte gewicht is vaak 170 grams. Hierbij wordt het een licht maar toch enigszins stevig foldertje, dikker papier is altijd mogelijk maar dunner papier wordt niet aangeraden.

De bedrukking kan op verschillende manieren. Full Colour, PMS kleuren of alleen grijswaarden. Als de folders in PMS kleuren gedrukt moeten worden dan wordt de levertijd van standaard 1-3 werkdagen vergroot naar 6-8 werkdagen in verband met de druktechniek.

Vouwen

Voor het vouwen van folders hebben wij 2 technieken, rillen en vouwen. Bij rillen worden de vouwlijnen er al wel ingezet maar worden de folders nog niet echt gevouwen, Dit doen wij zodra folders heel erg stevig worden of wanneer de vouw niet machinaal erin gezet kan worden. Met vouwen spreken we bij folders vaak over 3 verschillende vouwen, het gaat dan om de enkele vouw die wordt gebruikt als een vel papier maar 1 keer gevouwen hoeft te worden, een zigzag vouw wanneer de folder als een zigzag in elkaar vouwt of een drie of vierluik. Bij een drie of vierluik worden de buitenkanten naar binnengeslagen als een luik.

Enkelzijdig of dubbelzijdig?

Folders worden eigenlijk altijd dubbelzijdig gedrukt. Als je een folder enkelzijdig zou drukken dan zouden of de binnenkant of buitenkant blanco zijn en dit is meestal niet de bedoeling tenzij je er een specifiek doel voor hebt.

Vraag direct een offerte aan!

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Geen geldig e-mailadres.
Invalid Input
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Invalid Input
Invalid Input

Uitgelicht

Ontwerp

Grafisch ontwerp

Flyers

Flyers

Print

Kantoor

Signing

Klantenservice

Contact

Total Print BV - Drukkerij
Catharinastraat 34a
4901GR Oosterhout
0162 - 467 121
info@totalprint.nl

Total Print BV - Copyshop
Bredaseweg 98
4902NS Oosterhout
0162 - 454 664
copyshop@totalprint.nl

Menu

Direct naar: