Scripties en werkstukken

Wanneer u voor uw opleiding een werkstuk, rapport, scriptie proefschrift dient in te leveren kan TotalPrint u helpen met printen en inbinden. Wij printen op A-formaten, maar ook op het speciale proefschriftformaat 17x24cm. Kies zelf de wijze van afwerking, zoals de wijze van inbinden.

Formaat, materiaal en kleuren

Scripties en werkstukken worden voornamelijk op A4 formaat gemaakt maar kunnen eventueel ook een aangepaste maat hebben. Scripties en werkstukken moeten er netjes uitzien en daarom kiezen wij voor het papier 80 grams voor het binnenwerk en een dikker papiertje voor het voor en achterblad. Ook doen wij er indien mogelijk een transparant velletje voor zodat het boekje netjes blijft. Voor het bedrukken kan je bij TotalPrint kiezen voor kleur of zwart wit maar ook een combinatie hiervan, bijvoorbeeld omslag in kleur en binnenwerk zwart wit. De levertijd voor scripties en werkstukken bedraagt vaak maximaal 1 werkdag.

Bindwijze

Het inbinden van scripties of werkstukken kan op verschillende manieren. Wire-O binding is de meest gekozen methode waarbij aan de linkerzijde van de pagina’s een metalen ringband door het boekje gehaald wordt waardoor je scriptie of werkstuk goed door te bladeren is. Inbinden met linnenband kan ook, wij zorgen dan dat al uw pagina’s met een linnenband, die wit of zwart kan zijn, ingebonden worden. Let wel op dat je geen tekst dicht op de rand van de omslagen hebt aan de inbindzijde, ook wordt het boekje minder makkelijk door te bladeren vanwege de rug, let daarbij ook op dat je daar niet teveel tekst in de rug zet. Voor het magazine gevoel kunnen wij ook kiezen voor boekjes met 2 nietjes in de rug. En als je grafisch onderlegd bent kunt u ook kiezen voor een doorlopende rug, hierbij moet je het omslag apart aanleveren van het binnenwerk en je moet de rug dikte van het boekje weten. Voor de rug dikte kan je contact opnemen met TotalPrint.

Enkelzijdig of dubbelzijdig?

Bij scripties en werkstukken drukken wij bijna altijd dubbelzijdig op het papier. Enkelzijdig gebruiken wij af en toe bij scripties en werkstukken met weinig pagina’s of als een scriptie of werkstuk ontworpen is om enkelzijdig te drukken. Mocht je enkel en dubbelzijdig door elkaar willen gebruiken in je scriptie of werkstuk dan moet je dit zelf regelen door blanco pagina’s in je document te stoppen op de juiste plekken. Oneven pagina’s zijn de voorkanten of rechterpagina’s in een boekje en de even pagina’s zijn de achterzijden of linker pagina’s van het boekje.

Vraag direct een offerte aan!

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Geen geldig e-mailadres.
Invalid Input
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Invalid Input
Invalid Input

Uitgelicht

Ontwerp

Grafisch ontwerp

Kopiëren en printen

Kopiëren en printen

Print

Kantoor

Signing

Klantenservice

Contact

Total Print BV - Drukkerij
Catharinastraat 34a
4901GR Oosterhout
0162 - 467 121
info@totalprint.nl

Total Print BV - Copyshop
0162 - 454 664
copyshop@totalprint.nl

Menu

Direct naar: