Duurzaam drukwerkDuurzame flyersDuurzame kantoorartikelenDuurzaam briefpapierDuurzame uitnodigingenDuurzame foldersDuurzame enveloppenDuurzame stickersvinden wij gewoon!

TotalPrint is Uw Groene Drukker

Binnen ons lokale familiebedrijf zijn wij al een flinke tijd bezig met duurzaamheid. Niet voor niets zijn wij partner van Oosterhout SDG Lokaal en proberen wij ons werk zo energiezuinig als mogelijk te doen. De stroom die wij voor onze productie gebruiken komt uit de ruim 100 zonnepanelen op ons eigen dak. En wij gebruiken enkel papier en karton dat minimaal het FSC-keurmerk heeft. Mede daarom ontvingen wij in oktober 2022 de Groene Pluim.

Digitaal drukwerk

TotalPrint is jaren geleden al overgestapt van traditioneel drukwerk naar digitaal drukwerk. Dat betekent dat wij geen chemicaliën meer nodig hebben om drukplaten schoon te wassen. Bovendien verminderen we afval, want al vanaf de eerste print is digitaal drukwerk op kleur. Binnen ons hele bedrijf gebruiken wij alleen nog maar FSC-gekeurd papier, dat afkomstig is uit beheerde bosbouw.

Image
Image

Uw Groene Drukker

En sinds enkele jaren hebben wij onder het label Uw Groene Drukker ook diverse soorten eco-papier aan ons assortiment toegevoegd. Papier dat is gemaakt van gerecycled materiaal. Zo hebben wij bijvoorbeeld papier met vezels van gras of tomatenplanten, maar ook van gerecyclede jeans en cacaodoppen.

Pakketten worden CO2 neutraal verzonden

Al onze pakketten worden CO2-neutraal verzonden naar onze klanten en waar mogelijk hergebruiken wij hiervoor de verzenddozen. En mochten we een keertje met ons bedrijffsbusje iets moeten bezorgen, dan compenseren wij de CO2-uitstoot door hiervoor bomen te laten planten via Trees for All.

Image
Image

Energiebesparing

Ook op het gebied van energiebesparing loopt TotalPrint voorop. Ons pand is volledig geïsoleerd en de energie die wij gebruiken voor ons productieproces is afkomstig van de ruim 100 zonnepanelen op ons dak. Daarnaast letten wij bij aanschaf van nieuwe machines op het verbruik, is alle verlichting vervangen door led en wordt alle apparatuur ’s avonds na kantoortijd automatisch uitgeschakeld.

De Groene Pluim

Dat TotalPrint serieus werk maakt van duurzaam ondernemen is niet geheel onopgemerkt gebleven. In oktober 2022 hebben we van de Gemeente Oosterhout de Groene Pluim gekregen, een onderscheiding voor duurzaam ondernemen. Leidend bij het toekennen van deze award zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Het gaat dan met namen om SDG8, SDG12 , SDG13 en SDG 17. Kijk voor meer informatie op www.degroenepluim.nl

De Groene Pluim
Image

Groene kantoorartikelen

Ook binnen Totalkantoor.nl, de webshop met kantoorartikelen en facilitaire producten staat duurzaamheid hoog in het vaandel. “We hebben een steeds groter wordend assortiment met milieuvriendelijke producten. Het gaat dan bijvoorbeeld om printpapier, maar ook markeerstiften, ordners en reinigingsmiddelen. Niet alleen van bekende A-merken, maar ook van ons eigen huismerk Quantore. Deze worden CO2-neutraal verzonden naar onze klanten en waar mogelijk hergebruiken wij hiervoor de verzenddozen. En mochten we een keertje met ons busje iets moeten bezorgen, dan compenseren wij de CO2-uitstoot door hiervoor bomen te laten planten!”

Print

Kantoor

Signing

Klantenservice

Contact

Total Print BV - Drukkerij
Catharinastraat 34a
4901GR Oosterhout
0162 - 467 121
info@totalprint.nl

Total Print BV - Copyshop
Bredaseweg 98
4902NS Oosterhout
0162 - 454 664
copyshop@totalprint.nl

Menu

Direct naar: